Etusivu > Yleinen > Ravintola Hoku – positiivinen löytö

Ravintola Hoku – positiivinen löytö

marraskuu 27th, 2014 Jätä kommentti Katso kommentit

Helsingissä on paljon pieniä ravintoloita, joista jokainen koittaa erottua massasta jotenkin, näin myös Punavuoressa sijaitseva pieni Hoku. Pöytiä ei ole montaa ja ne tuntuvat iltaisin olevan usein täynnä, pöytävaraus on siis todella suositeltavaa.

4 hengen pöytäseurueemme tilasi jokainen eri annokset ja kaikkien mielestä makumaailma ja ruoan laatu oli erinomaista.

Beef tataki Braised Crispy pork belly

Alkuruoaksi (yllä vas) valitsin Beef Tatakin (Kevyesti savustettua pintakypsytettyä raakaa naudanlihaa, tomaattia, sipulia, mustapippurisitrussoijakastike) – annos oli todella tasapainoinen ja maut sopivat loistavasti yhteen. Tekstuurissa oli sopivaa rapeutta kun taas samettisen pehmeä liha toi toisenlaista tasapainoa.

Pääruokana (yllä oik) testissä oli Braised Crispy Pork Belly (Rapeaa, pitkään haudutettua porsaankylkeä, kimchiä, korianteria, soija-chilikastiketta). Kun ajatellaan ravintolan mainostavan itseään Havaijilais-Japanilaisena fuusiokeittiönä, niin tässä se näkyi hyvin. Porsaassa oli samoja elementtejä mitä itse Havaijilla käydessäni huomasin siellä monesti olevan. Annos oli hyvä, mutta varoituksen sanana sanottakoon että kevyempää vaihtoehtoa hakevalle, tämä ei ole se valinta.

Jälkiruokana ollut HOKUn suklaa-macadamiapähkinäkeksi vaniljajäätelöllä oli myös erinomainen – yksinkertainen, mutta maistuva.

Hokun meininki kokonaisuudessaan on rentoa, mutta ei misään nimessä leväperäistä. Palvelu oli alusta loppuun ripeää ja asiallista, mutta ei jäykkää. Ruokailun jälkeen saimme rauhassa istua ja jutustella ilman että kukaan oli heittämässä meitä ulos tai viimeisten lusikallisten kohdalla tunkemassa jo laskua nenämme eteen. Kun seuraavan varauksen alkuun oli noin 15 minuuttia kävi tarjoilija kohteliaasti kertomassa tästä ja kysyi haluaisimmeko laskun – todella tyylikästä ja huomioivaa.

Hintaluokkakin oli kohtuullinen ja kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen kustansi 72e (+ juomat 46e). Juomien osuus selittyy sillä että oluen ja siiderin lisäksi palanpainikkeeksi otettiin pullollinen punaviiniä (McWilliams Shiraz, Australia – Alko 451947, Hokussa 33e/plo).

Monissa lukemissani arvosteluissa Hokusta oli mainittu, että paikkaa ylihypetetään. Itse en tiennyt yhtään mitä odottaa, vaan lähdin avoimin mielin testaamaan paikkaa. Itse en ole sitä mieltä, että paikkaa hypetettäisiin liikaa. Se on yksinkertainen ja tarjoilu on ihan rennon asiallista, ei mitenkään ylitsepursuavaa. Mutta tärkeintä on kuitenkin ruoka, se Hokussa on erinomaista ja hinta/laatusuhde todella hyvä. Toivottavasti tämä ei myöskään muutu suosion myötä tulevaisuudessa.

Hoku nousee ehdottomasti yhdeksi suosikikseni pienen porukan illallispaikaksi.

Aiheet:Yleinen Avainsanat:
  1. Ei komnentteja
  1. Ei paluuviitteitä.

Bad Behavior has blocked 1230 access attempts in the last 7 days.