Etusivu > Yleinen > Keppana Kellari : Harmageddon pihvi

Keppana Kellari : Harmageddon pihvi

Kotimainen chilikulttuuri on alkanut nostaa viime vuosina päätään, joissain ravintoloissa saa nykyään jo ihan oikeasti potkiviakin annoksia, silti vielä markkinoinnissa tulisina mainostetaan ruokia joita syödessään miettii että kenen mielestä ne ovat olleet tuon arvosanan arvoisia.

Keppana Kellarin Harmageddon -pihvi

Tammelasta löytyy erittäin persoonallinen ravintola Keppana Kellari. Kyseisen ravitsemusliikkeen listalta löytyy myös Harmageddon pihvi, joka on saanut jotkut perustamaan sen ympärille jopa oman ”motoristikerhon”, Harmageddon Brothersin.

Kävin tänään moottoripyöräretkelläni testaamassa kyseisen lihakimpaleen. Annokseen kuuluu valitut perunat, salaatinlehti, pari palaa kurkkua, ananasrengas, siivu tomaattia, grillattu banaani ja sitten toki tuo paljon ”mainetta” kerännyt pihvi. Hintaa annoksella on 16,50€.

Syötyäni annoksen katsoin hieman huvittuneena noita Harmageddon Brothersin videoita hikoilevista isoista miehistä. Annos nimittäin on toki ihan maistuva, mutta ei siinä kyllä kummoisesti poltetta ollut. Leikkeen sisään on tungettu maustetahnaa, jonne on silputtu aromista päätellen jotain Annuum-sukuista chiliä muiden mausteiden lisäksi.

Harmageddon on varmaankin vanhalla suomalaisten mittakaavalla katsottuna ”tappavan tulinen”, mutta jos yhtään on harrastanut chilejä tai tulista ruokaa, niin kyhäelmä jää tulisuudessa enemmänkin säälittäväksi. Sanoisin että pikantti lisä tuohon maustetahnaan, voisi olla vaikkapa Blair’s Death Rain Nitro tai esim tujaus Dave’s Ultimate Insanity -chilikastiketta. Vaihtoehtoja on nykyään kyllä tarjolla ja esim tukusta noita löytyy hyvinkin laidasta laitaan.

Yleisarvosana annokselle : **½

Perustelut: Ei kovin tulinen eikä mikään kummoisen kokoinenkaan annos, maultaan ihan hyvä. Jos tulisuutta ei hehkutettaisi niin paljoa tuon kohdalla ruokalistassa, voisi pisteitä ropista enemmänkin – nyt kuitenkin kun tulisuutta mainostetaan erikseen niin poltteen puute laskee arvosanaa.

Harmageddon olisi ollut kova sana 90 luvulla tai 2000 luvun alussa, mutta nyt se pitäisi päivittää nykypäivään. Nykyään kun tulisuus ei ole enää välttämättä sitä mitä kebab-ravintolan ”tulinen” tomaattilitku on.

Jälkihuomautus: Pihvin maustetahnaa on selkeästi hieman paranneltu vuosien varrella, itse kävin edellisen kerran Keppanassa syömässä Harmageddonin vuonna 2008, tuolloin annos meinasi jäädä kesken, mutta ei chilin vaan sen suolaisuuden takia – illalla meni 3 litraa kokista pelkkään janoon. Nyt onneksi suolaisuus ei tullut silmille, mutta ei kyllä tulisuuskaan. Arvelin että olin saanut tuolloin maanantaikappaleen pihvista, joten nyt se piti käydä sitten syömässä uudestaan.

Aiheet:Yleinen Avainsanat:,
 1. syyskuu 9th, 2011 18:16 | #1

  Moi

  Ei herrajumala. Relax, Jassu. Tosikko?

 2. syyskuu 9th, 2011 19:59 | #2

  Ettei olisi nyt lipsahtanut tosikko jollekin ihan toiselle puolelle 😉 Otetaan uudestaan pätkä tuosta jutustani:

  Syötyäni annoksen katsoin hieman huvittuneena noita Harmageddon Brothersin videoita hikoilevista isoista miehistä. Annos nimittäin on toki ihan maistuva, mutta ei siinä kyllä kummoisesti poltetta ollut.

  Eli kyllä, katsoin huvittuneena sivustoanne ja videoitanne. Mainitsette etusivullanne ”Harmagedon Brothers on tulisen ruoan ja moottoripyöräilyn yhdistävä kerho” – tämä on erittäin hieno aate ja itsekin pidän chiliharrastajana tulisista annoksista, valitettavasti jäsenriittinänne oleva annos ei tällainen oikein ole.

  Kuten itsekin tiedät, niin Keppanan Harmageddon ei eroa juurikaan chiliharrastajan suussa lähi-ABC:n lehtipihvistä tulisuudeltaan, joten kun mietit pihvin ”tulisuutta” ja katsot sivujanne + sieltä löytyviä videoita, niin uskon sinullekin tulevan hymyn huuleen 😀

  Löysempää kypärän remmiä ja tulisempia annoksia tulevaisuudessa koko poppoollenne! Moikataan kun kohdataan mopon selässä.

 1. Ei paluuviitteitä.

Bad Behavior has blocked 1230 access attempts in the last 7 days.