Etusivu > Yleinen > Hallinto-oikeus tehnyt jo päätöksiä lupa-asioissa

Hallinto-oikeus tehnyt jo päätöksiä lupa-asioissa

Helsingin Hallinto-oikeus on eilen antanut ensimmäisiä päätöksiään asiassa, josta itsekin olen samaan tuomioistuimeen valittanut. Kyseessä ovat siis nämä sisäministeriön ohjeen mukaisesti myönnetyt määräaikaiset ”käsiaseiden” hallussapitoluvat, jotka olisi nykyisen lain mukaan pitänyt antaa toistaiseksi voimassaolevina.

Oikeuden päätös oli mannaa korville, aseluvistaan valittanut henkilö nimittäin voitti casen! Tämähän sinänsä ei kerro vielä mitään muista päätöksistä, eikä sano sitä että oma valitukseni käsiteltäisiin samoin, mutta osoittaa kuitenkin ihailtavasti sen, että hallinto-oikeus pohjaa tässä tapauksessa ainakin päätöksensä lakiin, eikä mihinkään pikaisesti kirjoitettuun (lain kanssa ristiriidasssa) olevaan ohjeeseen.

Perusteluina tapauksessa hallinto-oikeus on linjannut aivan oikein että ”päätöksen perusteluissa ei ole esitetty ampuma-aselain 53 §:n 1 momentissa tarkoitettua erityistä syytä hallussapitoluvan antamisen määräaikaisuudelle” – perusteena alunperin lupakäsittelyssä oli siis käytetty ainoastaan tuota ministeriön ketjukirjettä, joka ei voi lakia alempana dokumenttina kävellä itse lain yli. Toistan hieman itseäni ja lainaan valituskirjelmää koskevaa kirjoitustani :

Suomen Perustuslaki määrittää pykälässä 107:

Jos asetuksen tai muun lakia alemmanasteisen säädöksen säännös on ristiriidassa perustuslain tai muun lain kanssa, sitä ei saa soveltaa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa

asiaa käsitellään myös pykälässä 2:

Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.

Omien valitusten päätöksiä odotan valmistuvaksi tässä parin kuukauden sisään, sitten näkee mitenkä asiaa on tuossa tapauksessa tulkittu.

Loppukevennyksenä laitettakoon video, joka osuvilla teksteillään kiteyttää aika hyvin ampuma-aseharrastajien keskuudesta aistittavia tuntoja nykytilasta:

Aiheet:Yleinen Avainsanat:,
 1. Nick
  syyskuu 2nd, 2009 20:34 | #1

  Moro Jassu,

  Kerrohan sitten miten asiassa käy. Minulla itsellänikin on valitus juuri samasta asiasta hallinto-oikeudessa. Selitykset molemmin puolin on toimitettu oikeuteen ja odottelen miten käy. Viime aikojen tapahtumien perusteella näyttäisi todennäköiseltä, että oikaisu tapahtuu, mutta mistäpä noista tietää.

 2. syyskuu 2nd, 2009 20:53 | #2

  @Nick
  Kun hallinto-oikeuden päätös saapuu informoin siitä toki täällä. Prosessi on ollut vireillä nyt yli puoli vuotta, joten jos ottaa osviittaa tuosta Helsingin Hallinto-oikeuden jo tekemän päätöksen käsittelyajasta, uskoisin oman tapauksenikin valmistuvan lähiaikoina.

 3. marraskuu 18th, 2009 17:34 | #3
 1. Ei paluuviitteitä.

Bad Behavior has blocked 949 access attempts in the last 7 days.