Etusivu > Yleinen > Valtiojohto haluaisi tiukentaa aselakia

Valtiojohto haluaisi tiukentaa aselakia

marraskuu 11th, 2007 Jätä kommentti Katso kommentit

Kuten tuossa aiemminkin epäilin, niin Jokelan tapauksesta koitetaan vedellä varmaankin aasinsiltoja aseiden saannin vaikeuttamiseksi, Jussi Halla-Aho (Fil tri) on kiteyttänyt aika hyvin minunkin pääkopassani liikkuneita asioita siitä, että tätä tapausta käytetään tekaistujen syy-yhteyksien kautta tarkoitushakuisesti ajamaan asiaa, millä ei ole mitään tekemistä Jokelassa tapahtuneiden tapahtumien kanssa.

http://www.halla-aho.com/scripta/inter_arma.html

Pääministeri Vanhanen on tuntunut olevan äänessä taas niin paljon kuin kansa haluaa kuulla, mukavaahan se toki on mutta puhetta ilman todellisuuspohjaista tietoa ei ole kovin kiva kuunnella. Esim idea tarkkuusammunta-aseiden pakkosäilytyksestä ampumaradoilla on ankka seuraavista syistä:

– Suuri osa tarkkuusampujista harjoittelee ja kilpailee useilla eri radoilla, harrastaja saattaa esim käydä viikossa kolmellakin eri radalla harrastamassa tarkkuusammuntaa – ase pitäisi hakea aina jostain radalta jos lähtee muualle? Silloinhan tilanne on sama kuin ase olisi kotona.

– Keskitetty säilytys vaatisi todella suuria investointeja seuroilta tiloihin / turvallisuuteen / vartiointiin – täysin mahdotonta koska suurin osa radoista Suomessa on keskellä metsää oleva rata missä ei ole kuin puinen ampumakatos – aseet pitäisi kuitenkin kuljettaa radoille aina säilytyspaikoista, eli ne olisivat ampujan hallussa tuolloinkin.

– Yhdellä murrolla yhteissäilytykseen varkaat saisivat käsiinsä satoja/tuhansia aseita

– Aseiden huolto / kunnossapito tehdään kotona vapaa-ajalla, huoltamaton ase ei ole turvallinen.

Toivoisin että asiassa otettaisiin nyt järki käteen, se että tarkkuusaseet säilytettäisiin radalla ei ole mitenkään käytännössä mahdollista. sen lisäksi pitää muistaa että tämän jälkeen edelleenkin ne tulivoimaisimmat metsästysaseet olisivat kotona.

Aseiden ratasäilytys ei olisi säästänyt meitä Jokelan draamalta – valitettavasti. Lisäksi kannattaa muistaa että surullisen yksittäistapauksen takia pikaisesti ideoitu lakimuutos, joka vaikuttaa yli puoleen miljoonaan vastuulliseen aseenomistajaan, on ehkä hieman hätiköity.

Itselläni kotona on nyt aseelleni seinäänpultattu pieni ”kassakaappi”. Aselaki säätelee jo tällähetkellä että ase tulee säilyttää tietyllätavalla – laki on tietääkseni ihan toimiva jo nykyisellään ja onkin vaikea kuvitella mitä kuningasideaa tuossa halutussa muutoksessa olisi ”turvallisuuden” kannalta.

Aiheet:Yleinen Avainsanat:, ,

Bad Behavior has blocked 949 access attempts in the last 7 days.